Blijf Actief Coach, smartwatcher ideale combinatie

Het Zwitserse Smartwatcher, toonaangevend fabrikant van stijlvolle, waterdichte horloges met ingebouwde noodoproepknop, spraakfunctie en GPS, streeft ernaar om het zekerheidsgevoel van haar klanten continu te verhogen. Door de recente samenwerking met de Blijf Actief Coach is een belangrijke nieuwe stap in die richting gezet. In de Blijf Actief Coach vond Smartwatcher een partner die ook gepassioneerd inzet op technologie om het veiligheidsgevoel te versterken en mensen langer zelfstandig te laten wonen en leven.

 

Mantelzorgers en familie

Het Gemoedsrust abonnement zorgt ervoor dat in geval van nood de drager van het Smartwatcher horloge verbonden wordt met de 24/7 zorgcentrale, die op haar beurt mantelzorgers en/of familieleden verwittigt zodat deze ter plaatse kunnen komen om hulp te bieden. Alvast een geruststellende zekerheid voor wie een dagje ouder is of bewust zelfstandig alleen woont. Dit abonnement werkt in heel België en is inbegrepen in de gemoedsrust formule van de Blijf actief Coach.

 

Professionele interventie verzekerd

Smartwacher en de Blijf Actief Coach gingen nog een stap verder en riepen een premium formule in het leven. Hierbij wordt niet enkel familie verwittigd, maar wordt ook de interventie van een professionele hulpverlener ter plaatse binnen het half uur gegarandeerd. In de gemoedsrust premium formuleprijs ( een extra optie in de gemoedsrust formule) is reeds een eerste professionele tussenkomst inbegrepen. Het spreekt voor zich dat een snelle interventie van een ervaren hulpverlener bij een levensbedreigende situatie de overlevingskansen significant verhoogt. Ook voor familieleden is het een grote geruststelling om te weten dat meteen na een noodsignaal professionele hulp onderweg is. Het is tevens zo dat de eerste zorg van een verpleegkundige vaak een onnodige ziekenhuisopname kan vermijden.

 

De uitgezonden hulpverlener is steeds een zorgmedewerker van één van de partners van het Blijf Actief Impact Platform. Bij deze vorm van hulpverlening ter plaatse is het belangrijk dat een passend sleutelbeleid uitgewerkt wordt om de hulpdiensten vlotte toegang te verlenen tot de woning, bijvoorbeeld via een digitale sleuteloplossing of een sleutelkluis.