Blijf Actief Coach, tuinieren goed om fit & gezond te blijven

Tip 1: Heb je een haard of houtkachel?  Zeef de assen en spreid ze tussen je planten.Die zitten namelijk vol met mineralen zoals magnesium, zink en kalk

Tip 2: Wie graag bananen eet, kan af en toe een schil in stukjes snijden. Die stop je dan rond rozenplanten in de grond. Je rozen krijgen er extra energie door. 

Tip 3: Zet je jouw planten in potten aardewerk? Dompel die potten 30 minuten onder in water voor je ze vult. De planten zullen snelle groeien.

Tip 4: Drink je graag koffie? Gooi het koffiedik niet weg. Als je het tussen de planten strooit, houdt het slakken weg én je planten krijgen er een mooier kleurtje door.

Tip5: Als je een composthoop hebt, kan die beginnen te stinken. Het helpt dan om krantenpapier tussen de inhoud te mengen.

Tip6: Last van bladluizen? Je kan die beestjes weghouden door lavendel te planten. Een andere mogelijkheid is om ze te zoeken en te pletten met je vingers. Op die geur zullen natuurlijke vijanden van de bladluis, zoals lieveheersbeestjes, afkomen.

Tip7: Als je in jouw moestuin last hebt van vogels, kan je op enkele plaatsen een oude cd ophangen. De weerkaatsing van de zon op de cd's zal hen wegjagen.

Tip8: Jonge plantjes hebben bescherming nodig tegen de koude, maar ook tegen slakken, vogels, muizen. Snij een plasticfles in twee en gebruik de bovenkant als huisje voor het plantje.

Tip9: Het is belangrijk om te weten welke groenten je wanneer kan zaaien of planten. Op de website www.zaaikalender.com staat alles heel duidelijk uitgelegd.

Tip10: Maak jouw tuingereedschap altijd proper als je klaar bent. Zo vermijd je dat het roest. Hang alles ook op: het is beter voor het gereedschap én je ziet ook meteen of er gereedschap ontbreekt.